Poengdeling på Turf Moor

(Burnley 1-1 West Ham): West Ham tok ledelsen midtveis i omgangen og fikk Caroll utvist kort tid etter. Det ble mange store sjanser for begge lag, men det ble ingen jubel før mot slutten av kampen når Chris Wood utlignet for the Clarets. Begge lag vil påstå at de gjorde nok til å vinne, men poengdeling vil nok være et rettferdig resultat.

Etter to uker med spillefri var det igjen på tide med Premier League, the Clarets gjorde få endringer i lagoppstillingen og stemningen på Turf Moor var som vanlig positiv. Og fullsatt

Burnley startet friskt på Turf Moor og var offensive fra start, men det ble ingen store sjanser innledningsvis. Både Antonio (8) og Arfield (9) prøvde seg på langskudd, men lagets keepere jorde en god jobb mellom stengene.

The Clarets viste gode takter i nærheten av feltet til Joe Hart med smart og spennende spill. Innledningsvis må Ward og Defour nevnes, begge skapte store problemer for West Ham og det var tydelig at forsvarerne kom til å få litt å slite med.

I det 19.minutt sendte Joe Hart et langt utspill fra eget mål og over hele Turf Moor, Ben Mee ser på ballen og får en fot på ballen, men fikk ikke klarert som ønsket. Michail Antonio presset Mee og sendte en stuss forbi keeper Pope, tok igjen ballen og satte den i åpent mål. 1-0 til West Ham. Skuffende uflaks med Burnley-øyne.

Robbie Brady var aktiv og var involvert i mye av det som skjedde og var med på å skape hodebry for gjestene. I det 25.minutt havner Tarkowski  og Andy Caroll i en duell der Tarkowski blir liggende nede og mottok behandling, mens Caroll fikk gult kort for forseelsen.

Minutter senere havner Caroll og Ben Mee i en duell og denne gang måtte Mee få behandling. Caroll fikk sitt andre gule kort og dermed rødt kort. Begge hendelsene var for å plassere albuen i forsvarernes ansikt.

I det kampen passerte halvtimen økte Burnley presset og kom til flere halvsjanser, men uten hell. West Ham forsvarte seg godt med et kompakt forsvar. På sett og vis kan man si at de møtte likesinnede til å forsvare seg. Steven Defour kunne ha utlignet for the Clarets med et hardt langskudd, men kula gikk lite utenfor. Omgangens to tilleggsminutter endret heller ikke på resultatet, så da jobbet spillerne i garderoben.

Annen omgang startet med to bytter; Vokes for Hendrick og Gudmundsson for Arfield, dermed gikk the Clarets tilbake til 4-4-2. Det startet offensivt fra the Clarets som ikke brukte lang tid på å teste ut leiesoldaten Joe Hart, men det var gjestene som skapte den farligste mulighetene innledningsvis med Lanzini (48). I det 56.minutt spilte innbytter Obiang og målscorer Antonio godt og etter litt veggspill havnet ballen hos sistnevnte som presterte en svak avslutning på Nick Pope.

Like etter var Matt Lowton (59) skremmende nære en utligning når et innlegg gikk over alt og alle til Lowton på løp, men forsvareren fikk ikke hodet på ballen. Joe Hart slapp med skrekken. Et nesten lignende situasjon fant sted minutter senere, denne gang var det en levering av Robbie Bardy som nesten fant Chris Wood (61).

Innbytter Gudmundsson (62) sendte en salve som gikk forbi Joe Hart og traff stolpen, ballen spratt tilbake i Joe Hart som trakk på smilebåndet og mest sannsynlig tenkte «det var nesten…» Defour (63) fulgte opp med et hardt langskudd.

Antonio (64) prøvde seg på en avslutning etter å ha brøytet seg forbi Burnley-forsvaret og omgangen fulgte opp med noen skeptiske dueller av begge lag, men spillerne slapp unna kort. Jack Cork ble klippet ned like utenfor feltet i det 71.minutt som Steven Defour prøvde på, det endte med et hjørnespark – uten nevneverdig resultat.

The Clarets begynte å få stadig mindre tid til å utligne og prøvde flere ganger å overliste Hammers-forsvaret, uten hell og det var litt for mange tendenser til lange baller som gjestene ikke hadde noen problemer med å klarere.

Barnes ble sendt utpå og erstattet backen Ward. Joe Hart og Ashley Barnes havnet i hverandre, der begge ble liggende nede – straffe og/eller gult kort burde ha blitt vurdert av dommeren til tross for vanskelig posisjon og situasjon. Turf Moor fikk endelig noe å juble for når innbytter Gudmundsson fosset langs høyrekanten og leverte ballen i feltet, der var Burnleys tre angripere på plass, men det var Chris Wood (86) som raget høyest og nikket inn ballen i det lengste hjørnet! 1-1 på Turf Moor!

Stemningen tok seg opp betraktelig med allsang og heiarop fra tribunene. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, uten mål, så da endte kampen med poengdeling.

Burnley: Pope, Ward (Barnes 80), Mee, Tarkowski, Lowton, Brady, Cork, Defour, Arfield (Gudmundsson 46), Hendrick (Vokes), Wood
Innbyttere: Lindegaard, Long, Taylor, Westwood
Gule kort: Defour 41, Wood 85

West Ham: Hart, Zabaleta, Fonte, Reid, Cresswell, Antonio, Kouyate, Lanzini (Masiaku 87), Arnautovic (Obiang 46), Caroll, Hernandez (Sakho 74)
Innbyttere: Adrian, Ayew, Noble, Ogbonna
Gule kort: Caroll 25 + 27
Rødt kort: Caroll 27, Obiang 79, Reid 85

Tilskuere: 20,945 (2,410 W.H.)