Skuffende spill endte med tap

(Everton 1-0 Burnley): The Clarets hadde lite offensivt å stille opp med. Forsvaret gjorde en god jobb og avverget det aller meste de ble satt opp mot, men Calwert-Lewin sørget for kampens eneste mål i Carlo Ancelotti sin første kamp som manager.

Jeff Hendrick sonet karantene og ble erstattet av Robbie Brady. Ashley Barnes varmet benken og banet veien for Jay Rodriguez. Hjemmelaget var fullspekket av selvtillit og nytt håp etter ansettelsen av Carlo Ancelotti, men det var Burnley som skapte kampens første store mulighet. Allerede i det andre minutt måtte Yerry Mina redde et farlig innlegg på streken. Chris Wood kunne gitt Burnley en pangstart på kampen.

Richarlison (6′), Mason Holgate (7′) noterte seg gode muligheter, men Tarkowski og Pope var i veien. Hjemmelaget fikk sakte, men sikkert et grep om kampen og så mye til ballen. Det ble et par spennende forsøk fra de blå uten at de klarte å få hull på byllen. Midtveis uti omgangen begynte Burnley å vise seg litt fram, men heller ikke de klarte å skape nevneverdig foran målet til Pickford.

Det fulgte et par frispark, innkast og hjørnespark til Everton som alle ble klarert av det hardt-arbeidende forsvaret til Burnley. Det var nesten så det måtte et selvmål til av Burnley for å få ballen i mål. Et Everton-angrep med Bernard i spissen endte hos Sidibe (32′) som sendte avgårde en salve, først redder Pope og kula treffer Bardsley på returen. Bernard (32′) fikk nesten hodet på ballen og kunne ha sendt hjemmelaget i føringen.

Wood (35′) og Calwert-Lewin (41′) sendte begge ballen over mål, mens Gylfi Sigurdsson sine leveringer ble gang på gang plukket opp av Pope. De gangene kula havnet hos en medspiller sørget Burnley-forsvaret for å stoppe forsøkene med kropp og sjel. Etter ett tilleggsminutt valgte dommer Taylor å sende lagene i garderoben.

Etter at annen omgang ble sparket i gang tok det litt tid før noen av lagene fikk testet ut motstanderens keeper. Det meste foregikk på midtbanen. Sidibe (56′), Brady (58′) og Delph (60′) prøvde seg, men avslutningene var for svake. Etter nærmere en halvtime med kjedelig spill ble Brady erstattet av Johan Berg Gudmundsson.

Coleman (70′) og Mina (74′) prøvde å overliste Pope, men keeperen var solid med hanskene og holdt Burnley med i kampen. Barnes og Kean ble sendt utpå før Calwert-Lewin omsider fikk hull på byllen. Dwight McNeill som ikke har vist noen defensive ferdigheter i kampen klarte ikke å stoppe pasningen fra Sigurdsson til Sidibe og islendingen leverte kula i feltet. Der kastet Dominic Calwert-Lewin seg hodestups fremover og stanget inn 1-0 i det 80.minutt.

I kampens sluttminutter ble Cork erstattet av Long og Sidibe av Walcott, samtidig som fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Det ble noen krampetrekninger av the Clarets på tampen av oppgjøret, men det ble ingen mål og dermed gikk the Clarets på nok et bortetap. Det må sies at prestasjonen til Lancashire-laget ikke var mye å skryte av.

Everton: Pickford, Coleman, Holgate, Mina, Dinge, Sidibe (Walcott 89), Sigurdsson, Delph, Bernard (Kean 76), Calwert-Lewin, Richarlison (Davies 85)
Innbyttere: Stekelenburg, Baines, Keane, Davies, Walcott, Kean, Tosun

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Brady (Berg Gudmundsson 67), Westwood, Cork (Long 88), McNeill, Rodriguez, Wood (Barnes 74)
Innbyttere: Hart, Long, Lowton, Pieters, Drinkwater, Berg Gudmundsson, Barnes

Dommer: Anthony Taylor