Howe: – En stor skuffelse

Manager Howe var dypt- og bittert skuffet over tapet som satte punktum for det som trygt kan defineres som en elendig uke. Blant de få positive tingene som sjefen trekker frem etter Bristol-kampen er Marvin Bartleys innsats.

Forrige lørdag endte det med et irriterende tap mot Millwall, tirsdag ble det uavgjort mot Coventry og idag ble det nok et tap. Ett poeng av ni mulige er på ingen måte godt nok for et Burnley-lag som ønsker å sprette tilbake der de kom fra; Premier League. Mål av tidligere Bournemouth-elev Brett Pitman i første og målmaskin Nicky Maynard i andre sørget for å sette strek for det som har vært en trist, trist epoke for de lilla- og lyseblå.

Sjefen selv, som vanligvis prøver å trekke fram noe positivt i enhver kamp var lite begeistret over tapet på Ashton Gate.

Det var en stor skuffelse idag basert på resultatet, innrømmer sjefen. Vi var bedre enn i forrige kamp, men allikevel skuffende foran og bak på banen, jeg følte vi dominerte ballen, men vi skapte egentlig ikke noen sjanser den siste halvtimen og slapp inn to svake mål. Fram til det første målet, følte jeg vi hadde kontroll og det kom på det dårlig tidspunkt; da vi jagde kampen. Enhver timing for et mål imot er dårlig, men det var et slag for oss ettersom vi var det bedre laget.

Vi omorganiserte litt og jeg følte at målet ville komme i andre omgang, vi dominerte ballen, men sendte ikke nok baller mot feltet deres, heller jobbet vi ikke tilstrekkelig med keeperen deres. Dessverre gikk det ille og jeg tror ikke det er et mål vi ønsker å tenke på, vi burde ha klart det, men når du ligger under 2-0 er det veldig vanskelig. Vi fortsatte, men det var en følelse som sa at vi ikke kom til å score og det skuffer meg, poengterer Burnley-sjefen.

– Det er noe i det å si at det er et dårlig tidspunkt i sesongen å begynne å miste poeng og en av av ni mulige er ikke godt nok. Vi trenger å jobbe hardt i løpet av landslagspausen, noe som kan komme oss godt.

Om en av de bedre spillerne på banen idag, Marvin Bartley, som fikk sin første kamp fra start for Burnley og som fikk en mer offensiv rolle i andre omgangen hadde sjefen noen positive ord å videreformidle.

Jeg følte at Marvin gjorde det veldig godt og fansen så hvem han er idag. Han hadde en enorm energi og var overalt på banen, så jeg var veldig begeistret over hans innsats og han var en av de positive aspektene å trekke frem i fra denne kampen, skryter Howe.

Kampens første målscorer, Brett Pitman er som kjent en tidligere elev av Howe og sjefen forteller følgende om spilleren og det første målet;

– Brett er den siste du ønsker å se motta ballen i den posisjonen som motstander, jeg har sett han score mange mål på det viset. Jeg ønsket aldri å selge han da jeg var i Bournemouth og jeg er sikker på at han kommer til å nå nye høyder i Championship.