Inspirerende seier for debutantene

(Huddersfield 0-1 Burnley): Det var uten tvil et nytt Clarets-lag man kunne se i the Championship. Ballbesittelse, pasninger langs bakken, gode taklinger, godt samspill, godt overblikk og en haug med debutanter. Ian Maatsen sørget for kampens eneste mål, men til hvilken inspirasjon!

Burnley startet sin nye sesong med kun fem spillere fra forrige sesongens siste kamp. Muric, Harwood-Bellis, Maatsen, Cullen, Bastien, Costelloe fikk alle din debut for the Clarets, mens benken besto av spennende navn som; Peacock-Farrell, Eagen-Riley, McNally, Dogson, Vinitho, Phillips og Twine. Noe som vil vekke bekymring hos noen Clarets-fans var fraværet av McNeill og Conet.

Burnleys første kamp i the Championship bød på en spennende affære med mange nye fjes som nok ikke hadde hatt alt for lang tid til å bli kjent med hverandre, men de levde opp til en ting fra avspark; underholdende fotball. Med all respekt for Dyche, så var ikke dette noe fansen hadde sett under det regimet – selv om Mike Jackson helt klart ga et forsøk i den avsluttende delen av sesongen.

Kampens første skuddforsøk kom like etter minuttet og var signert Ashley Barnes (2′). Cullen (10′) noterte seg omgangens ander målsjanse etterfulgt av spennende spill. Burnley holdt på ballen og ga den ikke fra seg på enkelt vis.

I det 16.minutt kunne bortefansen slippe jubelen løs! Et herlig Clarets-angrep av Ian Maatsen ledet i en fin finte av Barnes som hoppet over og kula havnet hos Brownhill, som ikke klarte å avslutte og dermed trillet ballen tilbake til arkitekten Ian Maatsen. Han gjorde ingen feil og sendte the Clarets i føringen! 1-0 til Burnley!

Roberts (18′) finn en kjempemulighet til å øke minuttet senere, men denne gangen var keeper Nicholls med på notene. Costelloe (24′) fikk også en spennende mulighet, men klarte ikke å sende ballen i nettet. Å si at Burnley ikke var det beste laget er en «understatement». The Clarets dominerte ballbesittelse, ballspill, taklinger, offensiv tilnærming, villighet, vel.. Egentlig det meste du kan tenke deg.

Costelloe (40′) brant det som trolig kan kalles for omgangens første mulighet og fulgte opp med en god mulighet fire minutter senere, men det ble ikke flere målsjanser i det dommeren sendte lagene i garderoben etter ett tilleggsminutt. I det lagene jogget i garderoben kunne statistikken konstatere at Burnley hadde 73% ballbesittelse og åtte skudd mot mål. Dette var på ingen måte et Dyche-lag og det var herlig å se på!

Etter sidebytte yppet Huddersfield seg litt, men klarte aldri å utfordre Muric mellom stengene. Når hjemmelaget hadde fått prøve seg litt, var det Burnley sin tur til å vise seg fram. Brownhill (54′ og 68′)

Ward (73′) noterte seg Huddersfields’ første nevneverdige skuddforsøk etter sidebytte og like etter ble siste nysigneringen Vitinho sendt utpå banen. Brasilianeren ble den åttende som fikk sin debut får nye Clarets denne kvelden.

I det 84.minutt klippet Kasumu Vitinho like utenfor feltet og fikk det gule kortet, frisparket ble tatt av Scott Tiwne (85′) – angriperen traff stanga! Interessant at Kusumo ble byttet noen minutter senere med ingen andre enn tidligere bastarden Jordan Rhodes. Maatsen (90′) forsøkte seg i kampens siste offisielle spilleminutt og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter.

Det ble ingen store sjanser og Burnley vant sin første kamp i the Championship etter en rimelig langt opphold. OG for et herlig resultat det ble.

Huddersfield: Nicholls, Turton, Russel, Hogg, Thomas, Koroma (Rudoni 56), Ruffels (Kasumu 71 (Rhodes 89)), Holmes, Edmond-Green, Ward, Lees
Innbyttere: Chapman, Anjorin, Rhodes, Kasumu, Rudoni, Jackson, Nakayama
Gule kort: Kasumo 84

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Maatsen, Cork, Cullen, Brownhill, Bastien (Twine 69), Costelloe (Vitinho 73), Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Eagen-Riley, McNally, Dogson, Vinitho, Phillips, Twine
Gule kort: Taylor (65), Muric 69