Tella sikret tre poeng mot Coventry

(Coventry 0-1 Burnley): Coventry fikk Burnley til å måtte jobbe for poengene. Tella sørget for kampens eneste mål, men bunnlaget forsikret seg at Burnley måtte jobbe for å sikre tre poeng.

Manager Kompany gjorde flere bytter til oppgjøret mot Coventry. Sistnevnte startet kampen som tabell-jumbo med kun en seier denne sesongen. Ian Maatsen tilbrakte forrige sesong med Coventry og fikk noen pipekonserter mot seg de gangene han hadde ballen.

Åpningsminuttene bød på kamp om ballen og lagene brukte litt tid til å bli kjent med hverandre. The Clarets var de første til å skape muligheter foran mål, men innleggene og avslutningene var ikke helt presise. Cullen (6′) og Harwood-Bellis (10′) sendte ballen enten over eller til side for keeper Wilson.

Det ble en del fram og tilbake på banen, men de store mulighetene uteble. Beyer pådro seg kampens første gule kort etter en nødvendig og kynisk takling, trengte litt behandling etter duellen, men klarte å fortsette kampen.

Rodriguez (32′) var første til å sende et skudd på Wilson, men det skuddet truet aldri keeper Wilson. Dabo (36′) noterte seg hjemmelagets første og farligste mulighet, men nådde ikke helt med foten og ballen gikk til utspill. I det 38.minutt ble Burnley tildelt innkast på venstrekanten, etter å ha brukt halve laget, havnet ballen på høyrekanten hos Nathan Tella. Vingen kom seg dypt til seks meter og sendte et skrått skudd mot mål, som traff stangen og i mål! 1-0 til Burnley!

Coventry fikk et hjørnespark i det 44.minutt som ble lagt inn og traff tverrleggeren og spratt ut! Burnley slapp med skrekken og mållinje teknologien ga heller ingen signaler. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse var Beyer heldig som ikke pådro seg sitt andre gule etter en gråsone-aktivitet der han holdt igjen motstanderen. Det skjedde lite før lagene ble sendt i garderoben.

Før annen omgang ble sparket i gang ble Beyer erstattet med Charlie Taylor. Rodriguez (52′) traff sidenettet fra skrå vinkel før Coventry vartet opp med ikke mindre enn fire bytter! Hjemmelaget endret følgelig spillestil, ble litt mer fysiske og offensive. Tella tråkket over det 61.minutt og trengte behandling i en bekymringsfull situasjon, vingen kom seg utpå og fortsatte kampen minuttet senere.

Rodriguez (64′) fikk en kjempesjanse til å øke ledelsen, men det ble kun et hjørnespark som ble klarert. Coventry-byttene skapte mye fremover og Burnley måtte forsvare seg godt, som igjen oppmuntret hjemmefansen. Zaroury (66′) sendte ballen like til siden for mål, men Burnley ble stadig mer slurvete – et scenario som minnet om de tidligere kampene der Burnley ga fra seg ledelsen mot slutten av kampen.

Burnleys sendte utpå Berg Gudmunsson, som erstattet Zaroury. Tella og JBG byttet plass. Selv om hjemmelaget så mer til ballen, så klarte de ikke å skape de store sjansene. Panzo (77′) ga et halvhjertet forsøk ved å skyte utenfor.

I det klokken viste ti minutter igjen kunne nervøsiteten kjennes på. Tella klarte å tvinge fram en feilpasning fra keeper Wilson slik at ballen trillet til Brownhill (81′), som ladet kanonen og sendte en salve fra avstand. Wilson var rask og avverget det som kunne blitt en keepertabbe. Connor Roberts ble sendt utpå med åtte minutter igjen og erstattet Tella. Taktisk sett ble Maatsen sendt høyere på banen, mens Roberts tok over venstreback.

Barnes ble sendt up for å kjempe (og sikre noen frispark) mot et stadig økende Coventry-press i sluttminuttene. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter i det de lyseblå presset godt i Burnley-feltet. Etter noen nervøse minutter blåste dommeren av dommeren og Burnley kunne juble over tre poeng de virkelig måtte kjempe for!

Coventry: Wilson, Dabo (Kane 85), Panzo, McFadzean (Rose 60), Doyle (Eccles 59), Bidwell, Allen, Sheaf, Palmer (Tawares 59), Walker (Godden 60), Gyokeres
Innbyttere: Moore, Rose, Waghorn, Godden, Kane, Eccles, Tawares

Burnley: Peacock-Farrell, Vitinho, Harwood-Bellis, Beyer (Taylor 45), Maatsen, Cullen, Cork, Brownhill, Zaroury (Berg Gudmundsson73), Tella (Roberts 82), Rodriguez (Barnes 89)
Innbyttere: Franchi, Roberts, Taylor, Bastien, Benson, Berg Gudmundsson, Barnes
Gule kort: Beyer 21, Cork 30, Maatsen 43