Bare nesten i cupen

(A.Villa 2-1 Burnley): Tam første omgang, men kampen tok seg opp i annen, hvor målene ikke kom før mot slutten av omgangen og ekstraomganger måtte til før vinneren kunne kåres. Rødt kort ble det også.

Begge lag skapte noen få sjanser i løpet av første omgangen, Burnleys Pato og Rodriguez hadde de «største», men ingen store nok som er verdt å nevnes før dommeren blåste av til pause. Villas Reo-Cocker, Young og Bannan kunne alle ha sendt hjemmelaget i føringen, men keeper Grant sto stødig og presterte flere flotte redninger.

Etter sidebytte var det the Clarets som skapte mest, hvertfall i begynnelsen. I løpet av det første kvarteret sørget Pato flere ganger for at Clarets-fansen holdt pusten, Mears og Rodriguez gjorde også en kjempeinnsats. Kampen roet seg litt ned, noen bytter ble gjort og kampen nærmet seg sakte, men sikkert fulltid. 86 minutter viste klokken når Villa bryter på midtbanen og angriper Heskey er mannen som sender hjemmelaget i føringen.

Det skulle ikke mange minutter til før utligningen kom, tre minutter senere (89′) angriper the Clarets med Wallace på kanten som legger inn kula mot feltet – der er forsvarer Clarke Carlisle som nikker inn 1-1 og gir the Clarets et håp.

Ekstraomganger.

Minuttet uti første ekstraomgang dukker innbytter Downing opp og klinker til kula fra 20 meter – 2-1, men for et mål. Fem minutter uti andre ekstraomgang dytter Villas Albrighton Wade Elliott i ryggen, mens midtbanespilleren er på løp og i ferd med å skape en farlig god sjanse for Burnley. Rødt kort og frispark, Wallace tar frisparket, men det ender med det. Burnley prøvde, men slitne bein sørget for at kampen gikk i hjemmelagets favør.

Aston Villa: Friedel, Sidwell (Collins 117), Young, Ireland (Heskey 58), Albrighton, Reo-Cocker, Clark, Beye, Cuellar, Bannan (Downing 64), Lichaj.
Innbytter: Delfouneso, Hogg, Johnson
Gule kort: Reo-Cocker 81, Young 88
Rødt kort: Albrigton 100

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Alexander, Marney (Elliott 69), Cork (Thompson 87), Rodriguez, Paterson (Thompson 105), Wallace.
Innbyttere: Edgar, Bikey, Easton, Jensen
Gule kort: Marney 28

Dommer: Mike Jones