Ekstraomganger trengtes for å avgjøre målkalas!

(Burnley 3-3 Burton Albion (6-3 e.e.o)): En jevn førsteomgang med to lag som skapte like mye endte med en dommer som blåste av til pause. Etter sidebytte startet moroa, to straffer; begge satt inn av Jay Rodriguez, gjestene spilte seg tilbake og resultatet sto 3-3 til full tid. Overtidsminutter trengtes for å nevne vinneren: Ross Wallace sørget for 4-3, Jay-Rod fikk sin hat-trick og fjerde mål og sikret samtidig avansementet til andre runde.

Manageren gjorde få bytter fra sist kamp, foruten det forventede byttet Pato-Austin var det lite å nevne og lot samtidig både Wes Fletcher og Joe McKee starte fra benken.

Kampen startet med et offensivt Burnley som skapte flere sjanser, uten å få gjennomslag for sine forsøk den første halvdelen av omgangen og man kan si at det var to jevngode lag som kjempet på Turf Moor.

Midtveis i omgangen kom Burton seg mer i kampen, skapte litt hodebry for the Clarets og en utålmodig tribune så et sterkere bortelag skape stadig mer og kontre stadig oftere. Ett minutt ble lagt til i første omgang og når dommeren blåste av til pause kunne the Clarets konstatere en skuffende – men fortjent første omgang med et godt forsvarsarbeid av «det nye» stopperparet Mee og Amougou som virket stadig bedre samspill- og partnerskap.

Noe trengtes å gjøres, noe måtte skje og Dean Marney ble byttet ut til fordel for Martin Bartley ettersom utbytter Marney fikk ikke helt gjennomslag i første omgang (som flere andre for å bemerke det). Kort tid etter sidebytte fikk unge Austin en kjempemulighet til å sende the Clarets i føringen, etter flott forarbeid av spisskollega Rodriguez, men sendte ballen utenfor.

Sistnevnte fikk en flott mulighet til å gjøre det samme som Austin minutter senere etter Ross Wallaces fantastiske forarbeid, men keeper Atkins’ kjemperedning sørget for hjørnespark og fortsatt spenning i kampen. Det er verdig å nevne at leiesoldat Trippier hadde en svært god dag på jobb og viste en flott innsats på kanten.

Ti minutter uti omgangen ble Charlie Austin klippet ned i feltet, dommeren blåste til ingens protester og pekte på krittmerket; Burnleys nr. 9, Jay Rodriguez prøvde lykken – 1-0 til the Clarets etter 56.minutt. Samme mann var ufattelig nære 2-0 tre minutter senere, men klarte utrolig nok å sende ballen like utenfor – til tross for at keeperen var på bærtur.

Ti minutter senere, 66 minutter spilt, Wallace blir klippet ned, igjen blåser dommeren i fløyta og peker på krittmerket, samtidig som gult kort blir tildelt. Igjen er det Jay Rodriguez som fikk oppgaven og gjorde igjen ingen feil; 2-0. Fem minutter senere tar gjestene tilbake og puttet inn reduseringen etter skuffende forsvarsspill av Burnley, men flott samspill av Zola og Clevelant Taylor – sistnevnte viste magi og puttet inn 2-1 målet etter 72.minutter.

Wallace og Elliott på kantene skapte sjanser etter sjanser, fôret spissene med gode innlegg, men en konsentrert Atkinson i Burton-buret sørget for å klarere det som ble sendt mot han. Keeperen klarte derimot ikke å gjøre noe med Charlie Austin som startet et angrep i det 84.min og avsluttet det på fantastisk vis. Burton og Calvin Zola svarte umiddelbart som satt inn 3-2 etter virkelig skuffende forsvarsspill av Amougou.

Gjestene satt inn massivt press mot slutten; på overtid og på dødball (frispark); sørget Jacques Maghoma for utligning, 3-3 ett minutt på overtid og satt dermed virkelig spenning på kampen! Ekstraomganger trengtes. I første overtidsminutt startet Ross Wallace et angrep fra midtbanen, mistet nesten ballen, men fortsatte mot Atkinson i mål og med et imponerende venstefotskudd sørget han for 4-3!

Det skulle ikke mange minutter før Jay Rodriguez dukket opp og satt inn sitt første hat-trick i karrieren på langskudd! 5-3 etter 95 minutter (5.min uti 1. ekstraomgang). The Clarets var ved flere anledninger nære å øke ledelsen, og Jay-Rod ønsket ikke å gi seg med hat-tricket som sørget for å putte inn sitt fjerde for kvelden tre minutter uti annen omgang etter flott samspill med Wade Elliott. Angriperens slitne bein ble fortjent skånet minuttet senere og erstattet av Wes Fletcher.

Elliott kunne puttet inn 7-3 med sin frekke lobb i siste spilleminutt av annen ekstra omgang, men Atkinson måtte bokse ballen opp- og ut til hjørnespark som endte i åpent spill – når dommeren omsider blåste av kampen – eller målkalaset – kunne man dele Burnleys innsats i to deler: fantastisk angrepspill og til tider skremmende forsvarsspill.

Burnley: Grant, Trippier, Fox, Amougou, Mee, McCann, Marney (Bartley 45), Elliott, Rodriguez (Fletcher 107), Austin (Edgar 90), Wallace.
Innbyttere: Duff, Easton, McKee, Jensen.
Gule kort: Elliott 90

Burton Albion: Atkins, Corbett, Stanton, Bolder, Webster, Maghoma, James, Taylor, Richards (Yussuf 62), Zola (McGrath 103), Palmer (Phillips 81).
Innbyttere: Austin, Blanchett, Pearson, Poole.
Gule kort: Webster 39, Bolder 65

Dommer: Craig Pawson.