Howe med blandede følelser

Manager Eddie Howe fortalte om blandede følelser etter at hans lilla- og lyseblå ga fra seg en to-måls ledelse som omsider endte med poengdeling. The Clarets dominerte første omgangen og et stykke inn i annen, men etter at forsvaret lettet på trykket i to minutter, mistet også Burnley to poeng.

Eddie Howe hadde som nevnt blandede følelser etter at Marvin Bartleys og Martin Patersons mål (begge med hvert sitt tredje denne sesongen) ga dem ledelsen i en kamp der the Clarets fort kunne ha ledet med tre-, om ikke fire mål. Hjemmelaget ledet til over timen spilt, hvor det tok ikke mindre enn to minutter for at West Ham skulle slå tilbake og dermed sto det 2-2, noe som også ble sluttresultatet.

– For den nøytrale var det nok en flott kamp, men for meg var det vanskelig å se på, spesielt annen omgang, understrek sjefen. I løpet av 60 minutter var vi veldig gode mot et topplag som jeg tror kommer til å spille i Premier League neste år. Jeg føler vi løp dem i senk, men så fort de fikk målet endret kampen seg og vi var på bakbena og hadde problemer med å holde styr på dem.

– Alt stammet fra det første målet vi slapp inn fordi jeg følte vi kunne avslutte kampen ganske komfortabelt, men vi mistet grepet. Lee Grant presterte noen kjemperedninger idag, men vi er skuffet fordi jeg føler at laget fra de siste månedene kunne enkelt ha vunnet den kampen.

Sjefen fortalte også om toppscorer Jay Rodriguez’ skade som holdt han ute av dagens kamp, men som åpnet dørene for U18-spilleren Steven Hewitt som har imponert på ungdomslaget.

– Jay var ikke i nærheten. Han hadde problemer med lysken mot Ipswich og har ikke trent siden, så vi måtte utelukke han. Det er ikke noe alvorlig, men hans entusiasme for å spille mot Ipswich, noe han antageligvis ikke burde ha gjort – kostet han. Jeg var også henrykt over å gi Stevie hans første kamp på benken, men det var en vanskelig kamp å kaste han innpå – selv om jeg var fristet.

– Det ville vært en virkelig fysisk utfordring og jeg ville forsikre meg at vi setter han ut på det rette tidspunktet, men det er mer enn nok i vente for Stevie og han vil få sjansen sin. Vi har en liten stall med to skadde spillere og forhåpentligvis kan vi involvere dem (ungdomspillerne) mer mot slutten av sesongen.

– Idag var mer om å prestere, noe jeg føler vi klarte, men jeg håper også at fansen fikk se hvor hardt guttene jobbet og at mentaliteten i gruppen er veldig bra. De kunne ha vunnet og vi prøver å spille den riktige måten, det er den vanskeligste måten, men også den rette veien å gå. For oss handler det om konsistens. Vi har hatt veldig dårlige resultater på dette stadiet og det har kostet oss, så vi trenger å lære fra det til neste sesong, avsluttet manageren.