Howe hyller Austin

Manager Eddie Howe var full av lovord om hat-trick-helten Austin etter at spissen nærmest på egenhånd sørget for å dra i land en etterlengtet seier etter en skuffende periode som ga tre strake tap. The Clarets tok en tidlig ledelse som de ga fra seg på tre minutter, men så startet målkalaset og ga seg ikke før fansen kunne juble over totalt syv mål på Turf Moor og til tross for en overlegen seier, så var det ting som fortsatt må jobbes med; forsvaret.

Burnley-sjefen var storfornøyd etter å ha sett sitt lag storspille mot en likesinnet motstander som også liker å spille fotball på et underholdende vis og var full av lovord om toppscorer Austin som sikret sin andre hat-trick i deres 5-2 smadring av Peterborough.

Tidligere Swindon-spiss Austin viste som alltid farlige takter i motstanderens 16-meter og kan vise til imponerende 53 mål på 107 Football League-kamper – et snitt på nesten ett mål annenhver kamp.

– Jeg måtte underskrive ballen i garderoben, så det sier litt om hva Charlie tenker, forteller Howe. Disse målene er hans kjennetegn og vi må prøve å gi de til han, fordi han fortjener det og fordi han viser på treningene hvor utrolig god avslutter han er.

The Clarets fikk en tidlig ledelse takket være Chris McCann, men ta den fra seg rundt kvarteret senere; først en Lee Tomlin-straffe, så en effektiv Nathaniel Mendez-Laing som utnyttet et svakt forsvarsspill og sørget for gjestenes andre mål på to minutter. Helten Austin utlignet kort tid før pause og sørget for å holde spenningen på et høyt nivå.

Det var en gal kamp; veldig åpen og begge lag vil nok tenke at de kunne ha scoret mer, men fra vårt synspunkt skapte vi nok sjanser til å vinne tre kamper – men lå likevel under til tross for å være det dominerende laget. Vi klødde oss i hodet og det var en stor test for spillerne, fordi det var noe surmuling fra tribunene, men låste alt det ute og viste en sterk karakter.

– Som jeg sa når vi tapte; det er snakk om små marginer og til syvende og sist er vi glade for å komme tilbake og vinne med fem mål, selv om vi har et par ting å jobbe med defensivt. Jeg sier det kanskje hele tiden, men vi kan ikke ta av uavhengig om vi vinner eller taper.

– Vi har hatt noen tøffe uker og møtt mye kritikk, men selv når man vinner så ser man forbedringsmuligheter. Vi var ikke så solide bakerst som vi ønsker å være, men det er ikke bare forsvaret – det er også midtbanespillerne som lar løperne slippe gjennom, så det er en del å jobb med, avsluttet sjefen.