Neste: Swindon

The Clarets reiser til Swindon i Capital One cupens tredje runde og tar imot et lag de sjeldent får mulighet til å møte. Paolo Di Canios mannskap har imponert i turneringen og feid til side hard motstand, mens the Clarets har slitt litt og trengte ekstra omganger – men gikk videre.

Det er spådd at Paolo Di Canio vil sette sitt sterkeste lag der blant annet svært lovende Nathan Thompson kan beholde sin plass i startoppstillingen etter å ha vært deltagende i de to foregående kampene. For the Clarets’ del er Junior Stanislas tvilsom etter å ha pådratt seg en hamsting-skade i forrige oppgjør, mens Michael Duff antageligvis ikke vil bli forhastet i aksjon og vil nok se kampen fra sidelinjen.

Manager Di Canios mannskap seiret over Stoke – en kamp sjefen beskrev som klubbens største prestasjon i historien og sammenlignet the Robins med selveste Barcelona – følgelig vekker det en viss forventning til det kommende oppgjøret på County Ground. League One-laget dro i land en sterk 4-3 i ekstra omganger over the Potters og håper på en gjentagelse i deres første oppgjør i tredje runde på 16 år.

Går vi tilbake til 1968-69-sesongen vant Wiltshire-klubben oppgjøret og løftet sensasjonelt pokalen i turneringen, så tradisjoner er det ingen mangel på. Charlie Austin spilte for Swindon før han ble hentet til Burnley, men før den gang spilte han en kort periode for Bournemouth som Swindon beseiret 4-0 på lørdag – nevnte Austin endte med å nette 37 mål på 65 kamper for the Robins.

På de siste seks oppgjørene har det gått i Swindons favør med tre seire og tre uavgjort, men de siste fire oppgjørene har endt uavgjort og 0-0 på de to foregående. The Robins’ siste to cup-kamper var mot Brighton og Stoke der Swindon nettet  ikke mindre enn syv mål og Brighton var deres første seier på over elleve forsøk i løpet av 13 år.

The Clarets’ har scoret et mål i hvert av deres fire forsøk og har vært i semifinalen hele fire ganger, sist gang tre år siden. Videre har the Clarets gode skussmål fra cupen, kun en av de siste 18 har de feilet å score.

Kampen spilles på County Ground, tirsdag 25.9 kl 20:45