Howe langer ut mot dommeren

Burnley-manageren la ikke skjul på sin frustrasjon og var rimelig misfornøyd med dommerens avgjørelser på banen mot Millwall. Største kontroverser var det når to soleklare straffer ikke ble gitt og når Junior Stanislas’ 3-1-scoring ble annullert på et tidspunkt de færreste trodde det var mulig.

The Clarets hadde en praktfull første omgang, til tross for å ha sluppet inn et tidlig mål imot. Liam Trotter sendte London-laget i føringen, men Ben Mees første for Burnley og Charlie Austins 11.mål denne sesongen sørget for at de lilla- og lyseblå tok ledelsen innen dommeren blåste av omgangen.

Burnley skapte tilstrekkelig med sjanser til å kunne vinne flere kamper, men ble ikke annet enn frustrerte når Junior Stanislas i annen omgang puttet inn ballen i Millwall-buret og kunne feire med både lagkamerater og fans – fram til dommeren annullerte scoringen.

– Jeg er ingen glad man ikveld, sa sjefen kontant. Jeg mener vi ble behandlet feil og vi burde ha vunnet kampen komfortabelt; to straffer i første omgang som var soleklare, men som vi ikke fikk, forvirrer meg fordi det var bruk av hånda – spesielt den første der hånda var høyt over hodet.

Hva det annullerte målet angår, så kunne det godt vært i offside, men faktum er at flagget ikke gikk opp, målet ble gitt; fansen og spillerne feiret og vi gjorde oss klare til avspark – for så å få det slaget i ansiktet.

– Jeg har aldri i løpet av mine år sett noe slikt i fotballen – det var den seneste dømmingen jeg overhodet har sett. Jeg så på linjemannen og han flagget ikke, dommeren ga målet og alle var glade, men så av en eller annen grunn ville linjedommeren involvere seg.

Jeg skjønner det ikke, hvis han trodde det var offside ville han ha løftet flagget med en gang og vi kunne fått den avgjørelsen med en gang, men utsettelsen ødela spillerne våre og det var en stor psykisk barriere for spillerne akkurat i det vi trodde vi ledet 3-1 og kampen var praktisk talt over.

– De fikk følelsen at alt var over og ære til Millwall som fikk et løft, fortsatte å presse og vi slapp inn et sent mål. Jeg har ikke snakket med dommeren, fordi det ikke nytter – jeg kommer til å snakke med hans overordnede, fordi jeg mener han var dårlig hele kvelden, uavhengig av avgjørelsene.

Sjefen fortalte litt om kapteinens skadeomfang etter at Shackell ikke ble satt utpå i siste liten.

Jason pådro seg et gjentakende problem han fikk mot Leicester et par uker siden, vi håper å kunne lappe han sammen og få han utpå etter å ha hvilt han i en uke, men slik ble det ikke. Han brøt sammen, så vi må se på omfanget og undersøke hvor ille det er, avsluttet sjefen.