Howe: – Sikre på oss selv

Manageren forbereder troppene mot verdig motstand i Crystal Palace hvor største utfordringen blir å finne en balanse der laget scorer mål, men ikke slipper inn like mange.

The Clarets-sjefen har sett sitt mannskap score mål i så å si hver kamp – noe som har resultert i Charlie Austins 11 ligamål – men de har også sluppet inn like mang som de har scoret. Spillere, fans, sjefen og Charlie Austin vil gjøre noe med nettopp dette og nyheten om at kaptein Jason Shackell kan være tilbake i helgens oppgjør tas imot med åpne armer.

– Vi har gode forsvarere og jeg tror ikke det vil ta lang tid før vi igjen ser ut som et solid lag, bekreftet sjefen. Jeg vil ikke si at Jason er langt unna og han vil helt klart utgjøre en forskjell, vi savnet han i de to siste kampene og med han er laget trangere. Vi må se hvordan han føler seg til helgen, men han er ikke langt unna – uansett så er han tilbake til Blackpool-kampen.

The Clarets har scoret sterke 18 mål på de siste ni kampene, men de har også sluppet inn like mange. Slik statistikk er lesing med blandende følelser der målet er å stramme inn bakover, uten at det går utover det offensive.

– Vi innrømmer at vi ikke har vært gode nok defensivt i år, helhetlig, men vi føler også at vi ikke er langt unna. Det var mange gode perioder på tirsdag og i første omgang var mye av spillet vårt utmerket og jeg vil ikke si at så mye av spillet vårt bar feil – det er helt klart ingen krise i forsvaret.

– Ja, vi har hatt dårlige andre omganger mot Millwall og Sheffield Wednesday, men sett på det hele bildet mener jeg vi har forsvart oss greit. Innlegg er vårt største problem og vi har utbedret det, men det gjenstår justeringer. Hadde vi vunnet 3-2 ville alle snakket om hvor utmerket prestasjon det var.

– Oppbyggingen til to av målene besto av 15 ballpasninger i hver som keeperen spilte ut, gjennom hele banen og oppover, som er noe vi jobber med hver dag. Vi har et lag som bryr seg og som ønsker å gjøre det bra og når man har det, så vet man at man har en sjanse. Man må huske at vi er ubeseiret på de tre siste.

– De to siste uavgjort-kampene føles som tap, men det er poeng på tavlen og nå håper vi på en konsistent periode med seire og håper å kunne starte mot Palace. De har hatt to fantastiske borteseire og det sier litt om hvor uforutsigbar ligaen er. De har en enorm fart, spesielt på kanten og Selhurst Park er vanskelig sted å spille, men vi er sikre på oss selv og har tro på at vi kan følge opp Derby-seieren og to ubeseirede hjemmekamper bygger på det, avsluttet sjefen.