Kontoverser, straffer, rekorder og målkalas!

(Bristol C. 3-4 Burnley): En tidlig ledelse av Charlie Austin ga gjestene noe å juble for, men under ti minutter senere sto det likt takket være et billig frispark og utligning av Steve Davies. Det ble ingen fler mål innen dommeren blåste av omgangen og det tok litt tid før det ble skapt noe etter sidebytte, men når det først skjedde så var det av klasse.

Like før timen satte Austin inn sitt andre for kvelden fra straffemerket og skrev seg inn i historiebøkene. Pato fulgte opp minuttet senere, men hjemmelaget fikk også en straffe kvarteret før slutt som Dean Baldock satte inn og dermed var spenningen tilbake. På overtid sørget Paul Anderson for utligningsmålet, men i det femte tilleggsminutt dukket McCann opp og sørget for at tre poeng gikk til Lancashire-laget! For å toppe det hele skrev Charlie Austin seg inn i historiebøkene.

Terry Pashley planla å sendte ut et uendret lag mot the Robins i jakten på deres andre seier på to kamper, men i oppvarmingen til kampen pådro Ross Wallace seg en smell og måtte erstattes av Martin Paterson. Som følge av det uunngåelige byttet ble Danny Ings satt inn som erstatter, mens Luke O’Neill overtok benkplassen til Marvin Bartley.

De tilreisende fikk den beste start på kampen etter et par halvsjanser når Charlie Austin mottok ballen, brøytet seg fremover og fikk en noe hard dytt, men klarte å holde seg på bena, sendte ballen forbi Heaton i det 8.minutt og sendte the Clarets i føringen. Toppscoreren sto i skrivende stund likt med Ray Pointer som en legende på Turf Moor.

Gleden ble kortvarig når Michael Duff var litt hard i en takling åtte minutter senere og hjemmelaget ble tildelt et billig frispark som Steve Davies ikke feilet på – skuddet fløy forbi det som var og havnet i hjørnet bak Lee Grant. 1-1 i det 17.minutt.

Utover omgangen ble det noen kort og flere skuddforsøk fra både hjemmelaget og gjestene som begge fikk muligheten til å sende sitt respektive lag, men ingen av klarte å overliste keeperne. Hjemmelaget hadde en sterk periode i sluttfasen av omgangen, men klarte ikke å utnytte mulighetene og dermed gikk lagene i garderoben med ett mål hver seg.

Etter sidebytte tok det rundt ti minutter innen første sjanse ble skapt, men en kvikk Grant sørget for at det fortsatt sto likt. Rundt timen spilt ble Fontaine skadd og måtte erstattes, noe som endret kampbildet litt.

Kort tid senere ble Burnley og Dean Marney tildelt frispark; ballen havnet hos Austin som sendte videre til McCann som ladet kanonen; traff stanga, ballen spratt ut og traff en Bristol Citys Wilsons hånd. Dommeren pekte konsekvent på krittmerket og hvem andre enn toppscorer Charlie Austin fikk æren fra straffemerket? Legendariske Austin gjorde ingen feil og sendte Burnley tilbake i føringen ved å sende ballen i motsatt retning av det keeperen kastet seg! 2-1 i det 59.min.

The Clarets kunne slippe jubelen løs, men skulle ikke gi seg med det! Burnley satte i gang et angrep like etter at spillet ble startet og etter godt spill av Ben Mee havnet ballen hos Austin som sendte til McCann. Midtbanespilleren leverte en perfekt ball til en umarkert Martin Paterson som ladet kanonen og sendte salven mot Heaton og dermed sto det 3-1 minuttet senere.

Hjemmelaget likte ikke utviklingen og bygget opp et gradvis press mot Burnley der forsøkene kom på rekke og rad. 75 minutter var spilt når hjemmelaget ble tildelt straffespark etter knuffing i forkant av et hjørnespark. Dean Baldock fra krittmerket gjorde ingen feil og the Robins fikk et delvis fortjent 3-2-mål, selv om situasjonen var noe kontroversiell.

Terry Pashley satt inn Danny Ings som ga gjestene nye muligheter og det samme gjorde Stewart som ble satt inn minutter senere. Sluttminuttene var preget av alvorlige nerver for begge som skapte fine sjanser og fikk fansen til å holde pusten ved flere anledninger – noe som ble toppet med nok et billig frispark til hjemmelaget fra 26 meter. Adomah traff stanga og Burnley-forsvaret manglet både hurtighet og reflekser i det innbytter Paul Anderson dukket opp og utlignet ett minutter på overtid.

Fem tillagte minutter var helt klart nervepirrende der Sam Vokes fikk muligheten til å sette inn sitt første mål for sesongen – to ganger, men klarte ikke å overliste keeper Heaton. Akkurat i det de fleste trodde kampen var over, ble the Clarets tildelt frispark som ble levert av Kieran Trippier og som traff Chris McCann seks minutter på overtid og sørget for at en kontroversiell og nervepirrende kamp ga tre poeng til Burnley!

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Shackell, Stock, Marney, McCann, Austin (Vokes 90+1), Paterson (Ings 78), Stanislas (Stewart 86)
Innbyttere: Vokes, Ings, Edgar, O’Neill, Mills, Stewart, Jensen
Gule kort: Duff 21, Stock 34, McCann 81, Mee 83

Bristol City: Heaton, Fontaine (Carey 55), Skuse, Davies (Taylor 63), Pearson, Foster, Adomah, McManus, Baldock, Bryan (Anderson 64), M Wilson
Innbyttere: Carey, Taylor, Anderson, Morris, Pitman, J Wilson, Gerken

Dommer:Lee Collins
Tilskuere: 11,836 (361 Burnley)